traduire

zaterdag 17 januari 2015

And the rest is silence ...

Soms krijg je al eens een bericht waarin staat "gelieve tot op het einde te bekijken".
Wel , dit filmpje is de moeite waard.
En als het je niet aanstaat kan je het gerust zappen.
Ook geen enkel probleem.
Maar eens je dit gezien hebt denk je er anders over en ben je veranderd.
Hoeveel oorlogen er intussen in naam van God gevoerd werden, het is niet meer te tellen.

Islam, waarvan de letterlijke vertaling "onderwerping" betekent, tja...
Vandaar het boek van Michel Houllebecq ( in het Frans als volgt uitgesproken : Oualllebecq ) "soumission" waarin een Moslimregering in 2020 aan de macht komt.
Houllebecq zijn boeken zijn steeds provocatief.
Het zal nu niet anders zijn.
Ik heb het besteld en mag het gaan halen in Cahors.
Later meer daarover.
"In the meantime..." wil ik jullie deze vrouw niet onthouden , Wafa Sultan !

http://www.youtube.com/watch?v=RFN8ahYN1b0


Een leuke televisieavond



Na al de verschrikkelijke berichten over bloedbaden in Parijs, Verviers , Noord Nigeria en God weet waar allemaal was het eens een leuke afwisseling om eindelijk nieuwe afleveringen te kunnen bekijken van Britse series die ons nauw aan het hart liggen. Het laatste half jaar had ik de indruk enkel herhalingen te bekijken en herhalingen van herhalingen van de herhalingen.

Als daar zijn: Midsomer Murders.
Inderdaad, daar wordt ook veel gemoord en vanavond was half Causton weer afgeschoten ,vergiftgd ,de keel doorgesneden of erger nog : opgegeten door wild bores ofte everzwijnen !
Kan je dat geloven ?
Het slachtoffer was aan een boom gebonden en zijn geliefde had hem eerst Valeriaan gegeven om te slapen -heel romantisch Engels toch : te veel Valeriaan geven om te slapen , bij ons zouden het 5 valiums geweest zijn, minder romantisch maar efficiënter !- en dan had ze zijn buik -je leest het goed- ingewreven met truffelolie !
En daar kwamen die varkens op af.
En zeggen dat Rita vanavond op facebook postte dat ze in de hemel -moest ze sterven ( wees gerust dat gebeurt want voorbij die deur moeten we allemaal helaas passeren ) - graag pasta met truffels en truffelolie zou geserveerd krijgen.
Als ze al in de hemel geraakt, schreef ik haar. Een mens weet nooit en zoals meme zei : er is nog nooit iemand van die reis teruggekomen. Dus ik betwijfel het.
Rita is waarschijnlijk vergeten dat er in de hemel niks te pasta verhapstukken is, het is daar voor zoetebekken rijstpap met gouden lepels...
Maar dat lust ze ook- een ganse geruststelling. Ze had me onderwijl al opdracht gegeven de pasta op te sturen moest er geen pasta in de hemel zijn ! En met La Poste en de Factrice die moeite heeft om tot aan onze brievenbus te geraken zal dat nog niet zo eenvoudig zijn.

                                                       

Daarna werden we verwend op de kerstmis special van Dowton Abbey.
Onwaarschijnlijk hoe de adel in Engeland leefde en ik denk nog voor een groot deel leeft.
Nadat ze zich uit de naad gewerkt hebben voor al die mooie gravinnen met tiara's op hun hoofd en graven en hertogen in militair paradekostuum ,mogen de lakeien -zeg maar slaven- en dienstbodes ook een een uitstapje maken. En blij dat ze zijn!
Ontroerend echt.
Dat het zo lang geduurd heeft eer de Europese bevolking daartegen in opstand gekomen is, het is onbegrijpelijk!
Wat een knappe acteerprestaties ,niet te doen.


 Shirley Mc Lean was ook weer van de partij en ik vind het nog altijd een van de grappigste Amerikaanse sterren . Remember "Steel Magnolia's".

Nu mogen wij nog goeie acteurs hebben, wij kunnen daar niet aan tippen.
Echt niet.

Oh, wat een verademing zo'n leuke avond TV kijken zonder dat we opgeschrikt werden door weer een nieuwe terroristische attaque van één of andere godsdienstfanaat.
Maar het heeft allemaal niets met godsdienst te maken , hoor ik menigeen roepen.
Met wat dan wel, vraag ik me af?
Maar dat is enkel mijn persoonlijke mening en een mens mag niet veralgemenen hé.