traduire

maandag 25 februari 2013

Er zijn geen seizoenen meer....



Zaten we afgelopen week op ons zonnig terrasje 's middags te eten met onze zonnenbril op onze neus, dan heeft het vannacht gesneeuwd en toen ik door mijn slaapkamervenster keek kreeg ik het plots heel koud...
Wat is dat nu voor een seizoen?
Van 35,5 °C in de zon op één dag naar - 3,9¨°C met een gevoelswaarde van -12 °C zegt Paul Frédérique Cassez, onze geliefde weerman van radio 100 %, les hits et l'info.
Alerte Orange in gans Frankrijk, want behalve Biaritz heeft iedereen hier van hetzelfde laken een broek.
Vanaf donderdag zou het weer beter worden en laat ons hopen dat we dan kunnen zingen van "daar is de lente,daar is de zon..." want het is nu koud genoeg geweest en het heeft lang genoeg geduurd.



Ik vraag me af hoe het landschap eruit ziet bij Danielle in Schotland, op haar eilandje langs de westkust...?Nog meer sneeuw, nog kouder?
Bij Aude ziet het er uit als hier : WIT.

We hebben uiteraard binnen gegeten of wat dachten jullie?
We zijn gaan wandelen met de honden, zonder frakje aan dit keer en zonder ongelukken of verloren dieren weer thuisgekomen.



Aangezien alles platligt in de Sud Ouest als het zo'n weer is, ben ik maar onmiddellijk beginnen brood bakken. Wij zetten geen voet meer buiten in zo'n weer. En terwijl ik een moeilijke doorlooppuzzel aan het oplossen ben ( niveau 7)hoor ik plotseling toch precies een auto komen aangereden.
Zou de postbode toch de bochten en de sneeuw getrotseerd hebben?
Ik rep me naar buiten met drie enveloppes in de hand . Hier neemt de postbode immers je post mee als je die zichtbaar op je brievenbus legt. En als je een rood lint aan je brievenbus hangt, komt de brave man of vrouw ook binnen.
Dat is wat anders dan in België hé? Dat is service van een openbare dienst.
En ja, waarachtig, dat is ze, de postbode. Ik wuif en duim dat ik het op prijs stel dat ze het heeft aangedurfd naar beneden te rijden en maan haar aan voorzichtig te zijn.
"Voulez-vous ma clé pour ouvrir la boîte?" ,vraagt ze heel lief en met een rode neus van de kou.
Ja hoor.
Elke postbode heeft hier een loper om elke brievenbus en postcolli's in een uniforme brievenbus te steken. Gemakkelijk.
Het was een brief van de Belgische Federale Overheid: met mijn inkomen in 2012...
We wachten nog steeds op de afrekening van 2011. Maar dat laten we niet aan ons hart komen.
Dus, alerte orange, maar toch een dappere postbode.
Er zijn ook geen vaste waarden meer in het zuidwesten....als zelfs de ambtenaren beginnen werken in die omstandigheden, waar gaan we dan naartoe?