traduire

vrijdag 31 mei 2013

De zondvloed

70 liter op 48 uur. Dat is het schabouwlijke resultaat van de hoeveelheid regen die hier gisteren en vannacht gevallen is .
Het is vreselijk.
Je denkt elke dag dat er nu toch wel een eind zal komen aan die vreselijke weersgesteldheid, niets is echter minder waar.
Het giet, waait, stormt, er is hagel....JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA , er is ook hagel .

Dat was vrijdag bij Nel; op haar prachtige terras ' with a view'.

Maar gisteren tartte het elke verbeelding.
Het water gutst naar beneden vanaf het hoger gelegen plateau.

De Franse bovenbuurman die meestal in Parijs vertoeft weet het maar beter niet.

En de Engelse nevenbuurman die werken aan het uitvoeren is met een (jawel, zo zijn Engelsen nu eenmaal , die vertrouwen alleen hun eigen volk (eerst?)en die zijn hier enkel wegens het goede weer, maar what's in a name dezerdagen????)Engelse aannemer of wat hadden jullie anders gedacht , die zullen we ook maar geen fotootje opsturen van de vooruitgang van de werkzaamheden....

Onze ochtendwandeling was dus niet bepaald een voltreffer.

Jan was al vroeg in de weer met het vrijmaken van de kantgrachtjes, die om de paar minuten waren dichtgeslibd met bladeren en keitjes.


De vallei is groener dan ooit, de landbouwers zijn "exaspérés" , ten einde raad, want ze kunnen niet op hun veld en ze moeten ook herplanten.

Jan ook, zijn "stinkertjes" zijn zelfs niet omhoog geschoten. Hij zal nieuwe zaaien.
De weg naar ons toe ziet er verloddert uit ,het was zo erg dat er zich greppeltjes gevormd hebben in het beton.

Paul Frédérique Cassez verwacht nog des "pilou,pilou", des petites pluies ici et là. Oh wat kunnen ze het toch mooi uitdrukken hier in het zuiden...
Enkel een reuzachtige regenworm voelde zich worm-lekker reus-achtig!( je kan moeilijk van een regenworm verwachten dat hij zich kiplekker voelt, vandaar) .