traduire

maandag 9 november 2020

Alleen (Elvis) ELLA blijft bestaan

 



En plots ziet de wereld er gans anders uit.

Het viel me op tijdens de nieuwsuitzending van vanavond: enkel positief nieuws. 

En ik kan me niet meer herinneren wanneer ik dat blije gevoel voor het laatst heb gehad.

Biden president en Trump die zijn baan verliest. Dat we ons niet meer dagelijks moeten blijven ergeren over alle onzin en haat die hij de wereld ingestuurd heeft en alle miserie die hij nog gaat berokkenen de komende twee maanden...maar aan alles komt een eind, ook aan zo'n onmens.



Een vaccin. Zie daar, zie hier ! Hoe straf is dat. Misschien tegen het voorjaar....en 90 % kans dat het werkt.  Ook aan de corona tijd komt een eind. Of in elk geval in zicht. Ondertussen zitten we nog altijd opgesloten in ons kot. We passen ons aan en er is al wat vooruitgang geboekt. Hier in Frankrijk mogen we 1 km rond ons huis wandelen, mét een papiertje in de hand. Als je de Covid app download op je GSM kan je ook zo'n formuliertje op je schermpje toveren, de gegevens staan er al klaar op, enkel nog "voor waar en echt verklaren" en je kan op pad. Geen bomen meer omkappen om te bewijzen dat je geen kilometer van huis bent en nog net binnen het uur weer binnen kan zijn....




En hop, op slag gaan de beurskoersen de hoogte in. Ze hebben weer hoop. Ze hebben weer vertrouwen. In de wetenschap. Want God heeft het vaccin niet ontdekt, maar een groep wetenschappers in een labo. Of wat had je gedacht?  

Virgin lanceert Hyperloop, waarmee je 100O km per uur op een trein of zoiets zal kunnen reizen. Ook aan "Goedkope vluchten" die nadelig zijn voor het klimaat: komt een eind  Branson heeft de oplossing. Het ziet er nu nog buitenaards en futuristisch uit, maar er zit toekomst in, zeker weten.



                                      


En dat gebeurde allemaal op één dag. Gedaan met jammeren en kreunen. We kunnen weer hoopvol de toekomst tegemoet.

Er is tenslotte maar één ding dat vandaag wel is blijven bestaan , neen niet Elvis, maar Ella. Die, die blijft gewoon voor altijd tot in de eeuwen der eeuwen de aller-slimste mens van de wereld....




Morgen : 18 e deelname het is en blijft onwezenlijk....