traduire

maandag 12 juni 2017

They'll fix it !

Grieks Bier

Toen we verleden jaar naar Venetië zouden gaan zag ik het allemaal al voor me : de ongelofelijk mooie, rijke, fijne schoenenwinkels, de prachtige ,modieuze  handtassenwinkels, alles wat in leer kan gemaakt worden, zoals jassen, ceintuurs, boekentassen ...ik had er een budget voor klaar.
Nu zal je pas echte mooie winkels zien, Jan, zei ik hem dromerig.

Eens we daar waren viel mijn herinnering aan mooie zaken in duigen...niks van dat alles.
Alle winkels dezelfde eenheidsworst , loafers, sneackers, 100 lederzaken met identiek dezelfde handtassen, opengehouden door Russen .

Fira, oude haven, doe dat niet te voet zoals wij !!!!!je moet langs tientallen ezels 


Ja ik was ontgoocheld.
Want waar was die finesse gebleven, die creativiteit?
De stad was nog altijd even mooi en toch had ik het gevoel dat ze vroeger nog mooier was.
Omdat er van alles te beleven viel.
Je kon er niet alleen genieten van het historisch erfgoed, je kon je  ogen ook nog de kost geven met echte "Mode", mode  met een grote M .

Ik kocht niks in Venetië.
En mijn schoenen heb ik dus maar in Cahors gekocht.
Ousios Loukas

Toen we dit jaar naar Griekenland vertrokken zag ik het al allemaal voor me : de eenheidsworstwinkels vol souvenirs, de ene al mottiger dan de andere, weinig gevarieerde spijskaarten, ik had er deze keer geen budget voor opzij gelegd. We hadden er ons een idee van gemaakt dat we gewoon, eerlijk en gezond voedsel zouden krijgen en voor de rest zouden we onze ogen vooral de kost geven aan omvergevallen zuilen, half rechtopstaande tempels, azuurblauw water, boten en misschien rezina wijn . Alhoewel dat ook niet zeker was, zei Jan.
Het zal iets gans anders zijn,Jan, zei ik hem nogal realistisch.

Eens we daar waren was alles nog altijd zoals het was 45 jaar geleden wat het historisch aspect van de reis betrof, maar wat was ik onder de indruk van de prachtige boetieks, de fijne juwelierszaken, de originele en creatieve shops en het lekkere eten. Excellente witte droge wijn ( de rode was een beetje te zoet naar mijn gevoel), zacht bier, kortom opmerkelijk.

Ik had het gevoel dat de EU Griekenland toch naar een ander niveau opgetrokken heeft.
Er zijn natuurlijk nog veel souvenirwinkels, maar zelfs die zijn fijn , zelfs die weten toch altijd iets moois naar voor te schuiven.
Ze komen er bovenop die Grieken. Zeker weten.

Echt de moeite Griekenland.
Al een geluk dat ik geen speciaal budget opzij gezet had, ik was geruïneerd terug gekomen vrees ik....

Oia, let op het engeltje, Japanse die verkleed was...