traduire

zondag 16 februari 2014

De échte Hollandse erwtensoep

Neen, deze keer zou ze eventueel zelfs 's nachts in de soep blijven roeren zijn terwijl ze buiten stond af te koelen, maar lukken zou die erwtensoep, zei Zwany!
Weg schande, hoera succes.
Zelfs haar man had een post geplaatst op facebook omtrent die mislukte soep. Zo erg was het.
Tot in Nederland werd erover gesproken, getweet, gefacetimed en gefacebooked, geschreven en gemaild, gebeld en gefluisterd.
De ene zei dat de soep mislukt was omdat ze niet snel genoeg was afgekoeld. Een ander zei dat je ze in ijswater moest zetten .
Nog iemand anders stelde "blijven roeren" voor.
Of het vlees er pas de volgende dag indoen.
Of geen vlees indoen, maar er bij serveren.
Zeker geen vlees indoen misschien.
Of gewoon de soep de dag zelf maken.
Zonder vlees.
Of met varkensvlees.
Of met rookworst uit de Hema ( waar vind je dat hier te lande????).
Of rookworst van UNOX ( goed alternatief).

Soep zonder erwten misschien?
Of met , maar dan diepvrieserwten?
Beter nog: wachten tot volgend jaar, als het hier echt wintert. Want met Valentijn tekenden we hier 23 graden in de schaduw!!!
"In wa vor ne wereld leven wè na?" zou Pa Bakeljauw zeggen.

Maar zie, we mochten komen hoor, in "the barn", de kachel stond aan , de tafel was mooi gedekt, en de soep, DIE WAS OVERHEERLIJK !
Die was "af".
Mét rookworst, mét rookvlees, met mosterd, met bruin brood.
Durf nu nog te beweren dat Nederlanders geen erwtensoep kunnen maken !!!!