traduire

donderdag 30 oktober 2014

Aude beauté , directrice bij Nutrimetics

Net zoals er hier 10 x meer Geneviève's rondlopen dan in Belgenland, zo zijn er hier ook 10 x meer Aude's.
De Aude van Castelnau die ik ken, had in ons dorp een schoonheidsinstituut en ik ging daar zo'n 6 keer per jaar naar toe om benen en oksels te laten epileren.
Niets zo mooi als gladde benen en oksels als je veel in je badpak rondhuppelt, en nu we een zwembad hebben vond ik dat ik ook op die nogal behaarde plaatsen  moest opgepoetst worden. Voor wat hoort wat.
En dus ging ik naar Aude Beauté in het dorp.
Maar na drie jaar hield ze het plots voor bekeken.
Toen ik haar vroeg hoe dat kwam was haar antwoord dat jonge zelfstandigen de eerste drie jaar van hun installatie subsidies krijgen in de vorm van verlaagde belastingen, huurtussenkomst, enz enz..maar eens die drie jaar afgelopen zijn , wordt het bijna onmogelijk om winstgevend te blijven.

Zo spijtig allemaal, want telkens er een winkeltje of een bedrijvigheid bijkomt zijn we allemaal echt content maar al even gauw verdwijnt de commercie...
Een regelrechte leegloop.

Maar Aude is goedlachs, optimistisch en vol goede moed.
Zoals zo dikwijls bij Aude's het geval is.
Dus werd ze " esthéticienne à domicile".
En ze heeft veel werk, zegt ze.
Ze begeleidt ook nieuwe schoonheidsverzorgsters die de producten ( Nutrimetics ) die ze aan de man  - of aan de vrouw in dit geval - brengt proberen te verkopen bij particulieren, genre tupperware of Mylène eerder .
Ze komt dan aangereden met haar autootje en tovert daaruit een opvouwbare verzorgingstafel en grote metalen koffer en installeert alles met liefde.
En na een half uurtje is ze alweer weg.
Zijn mijn benen glad en kan ik weer fier paraderen in het dorp.
Het lukt haar best en ze glimlacht nog steeds.
Waar een wil is ,is een weg.
Ook in Frankrijk. Een aanrader !