traduire

woensdag 19 november 2014

Kwijt !

Het was 16.30 u en ik ging voor TV zitten om naar de heruitzending van De Slimste Mens te kijken, aangezien Jan liever naar - wat mij betreft - onnozele cruauteiten ziet waar ik alleen maar méér bang van word op het uur dat de uitzending live gaat.

Jan had de ganse morgen gewerkt in de tuin, om een gele afvoerbuis in de grond te graven die dan voor de overloop van het zwembad zou zorgen.

Ik had geen zin om ook maar een poot uit te steken gisteren , behalve "petit salé" te maken , een streekgerecht dat ik alleen maar kan aanraden !

TV dus.

Jan rende van beneden naar boven, van boven naar beneden, ging nogmaals naar boven, terug naar beneden.
"Is er iets Jan?" vroeg ik geërgerd- mijn programma bereikte één of ander hoogtepunt waarvan ik de pointe dus niet wou missen...
"Neen" - kort en bondig.
Ja dus, dacht ik.
"Kan ik je met iets helpen?"
"Neen, neen, kijk maar verder", het beloofde niets goeds.

En dat is dus iets dat ik haat hé, als ik me al helemaal mentaal had ingesteld om naar die heruitzending te kijken en dat ik net op dat moment alles moet laten vallen om iets anders te doen.

"Mijn GSM, ik vind mijn GSM niet"

Ik naar boven, alle zakken van de werkbroek vastgenomen, idem dito met het blauwe Bayer vestje, de badkamer, de slaapkamer, het toilet, de auvent, daar waar hij aan het werken was, sleutels genomen en in mijn reservekot gaan kijken, inspectie in de beneden garage van de tractor, terug naar boven, de werkbroek, de vest aan de kapstok, de Bayer vest-je weet maar nooit, Jan's bureau, de auvent, de badkamer, de slaapkamer, het reservekot....het zwembad.
Ondertussen met mijn GSM die van Jan opbellen.
Stilte.
Akelige stilte ja.

Het programma was ondertussen gedaan, of wat dacht je?

Met een zaklamp naar de bouwwerf.
Niks.

"Ik heb hem misschien mee ingegraven!" opperde Jan, waarbij we gelukkiglijk genoeg alletwee in een lach schoten, denkend aan mijn kozijn ( neef voor de Nederlanders, ik weet het ondertussen wel) die archeoloog is en die misschien met zijn spade enige opzoeking kan komen verrichten, of ik zag het al helemaal voor me, Marsmannetjes die binnen 500 jaar plots Jan's stem zouden kunnen oproepen "dit is de telefoon van Jan Hellemans, laat een boodschap achter, na de biep".

Onze opzoekingen waren vruchteloos, en geen acacia om ons de juiste plek te tonen !!!
Nos recherches ont été vaines...en tja, wat doe je dan hé ?

Ik heb er hem een ganse avond mee geplaagd.
En vanmorgen ben ik dan aan het werk gegaan om de sim kaart uit te schakelen op de site orange.
Een telefoonnummer om je te helpen staat niet op de heel grote (beste prijs van communicatie 2014 ! ) site...enkel een chatlijn of email.
En dus meer dan een uur bezig geweest op die chatlijn van Sosh Orange met ene Sophie die me niet in één keer alle nodige te ondernemen stappen kon meedelen, maar in 65 tips zo ongeveer...
Je moet 20 EURO betalen om je kaart weer te activeren en dan 5 dagen-je leest het goed- vijf dagen wachten op je nieuwe simkaart die je wordt toegezonden en dan pas je nieuwe GSM bestellen ( hoe doe je dat dan zonder telefoon?) die 25 EURO meer kost dan bij Darty of bij Leclerc bvb, of die als je de eerste keer op internet zoekt 75 EURO kost en een paar ogenblikken daarna  99 EURO doordat de cookies niet uitgeschakeld waren, net of Big Brother kijkt over je schouder mee, akelig gewoonweg.

En nu zit Jan zonder GSM naar NCIS te kijken, volledig vermoeid van de stress door het grote verlies ...

Ik houd jullie op de hoogte in verband met de GSM.
Of het allemaal wel volgens plan verlopen is.