traduire

zondag 5 maart 2017

Er zijn zo van die dagen

Als je denkt dat alles goed gaat.
Vooral dan.
Dan sluipt soms de ene catastrofe na de andere ongemerkt je huis in.

Nu we een nieuw dak hebben, was ik er quasi zeker van, in feite té zeker van, dat er hier niks geen water meer zou binnenstromen.
Ik had het mis.

We zijn bezig met de lenteschoonmaak in de logeerkamers. "We", jawel, ik heb Jan kunnen strikken , want het heeft hier 2 dagen serieus geregend. Nu, dat mocht wel eens , het was heel lang geleden trouwens. Maar dat betekent ook dat manlief niet kan snoeien.
En snoeien,dat moet nu ook eenmaal gebeuren. Straks schiet het gras immers hoog op en ziet hij de weggesnoeide takken niet meer liggen. Dat is niet alleen vervelend, het is bovendien heel gevaarlijk om erover te struikelen, of om erover te rijden enz.,enz.


Gauw een wasje insteken met hoeslakens en handdoeken.
Nog even stof afnemen beneden, nu ik toch met de stofvod in mijn handen sta.
Hopla, even de badkamer in....maar ik zie dat de spoelbak van het toilet afgebroken is en op de grond staat. Ugh...ander toilet dan . Al een geluk dat er twee zijn, bedenk ik.

Ik begin aan het middagmaal.
Het vlees ligt net in de pan als ik het akelige voorgevoel krijg dat de gasfles wel eens leeg zou kunnen zijn.
Yep! Dat is ook zo. Midden in de bak. Grr.

En ik koppel de gasfles af. Plots hoor ik een geweldig lawaai onder de spoelbak, al het water van de wasmachine loopt in de keuken....
Dweilen halen.
Opkuisen, Valmary, de loodgieter  bellen....antwoordapparaat.
Bericht inspreken : de chasse, de verstopping, help !

Gasfles vervangen.
Nogmaals Valmary bellen.

Het is pas na een  dag  of drie dat hij komt. Ondertussen was ik af in een plastic bakje en ga telkens het water afgieten buiten.
Heel handig.

Maar kijk, hij komt en herstelt het euvel.
In feite heb ik een oplossing voor alles wat verstopping is; DOMEO. Dat is een verzekering die de SAUR ( watermaatschappij) aanbiedt en waar je maandelijks een bedrag betaalt om 24u/24u een depannage-dienst ter beschikking te hebben.

Madame Meunier,
 
Vous bénéficiez au quotidien des nombreux avantages que vous procure le Contrat d'Assistance Plomberie et Evacuation et nous vous remercions de votre confiance.
Votre Contrat se renouvellera le 27/01/2017, vous trouverez votre avis d'échéance en pièce jointe de cet email. Vous pouvez également le consulter en allant sur votre Espace Client.
 
Maar nu de chasse ook stuk was, was het ook eens goed dat onze huis-loodgieter eens kwam kijken. Hij had immers 10 jaar terug de leidingen gelegd. Kon hij meteen eens zien hoe ingewikkeld dat wel was !

De stop was weg, de chasse is nog niet hersteld...dat is ondertussen 7 dagen geleden.
Vrijdag beloofde hij 's avonds te komen...niemand gezien.

De onwaarschijnlijkheid van het beslist toezeggen van iets en het dan niet doen, doet me denken aan de politiekers....want echt, Fillon hangt het hier uit ! Niet te doen. Hoe die man niet beschaamd is als hij 's avonds in zijn spiegel kijkt. Ik kan er niet bij.
Een vriendin uit Cahors zou zeggen " La Honte !" en het accent ligt dan op de "o" , die "kort" uitgesproken wordt ! Graaf.