traduire

dinsdag 24 maart 2015

Sport

Afbeeldingsresultaat voor sport


Tessa denkt dat ik in goede conditie ben omdat ik lange wandelingen maak.
Ze vergist zich echter , maar in slechte conditie ben ik nu ook weer niet.
Doe er iets aan, zou je me kunnen aanmoedigen, ware het niet dat ik Sport haat.
Elke sport.
Alles.
Ik vind er niks aan.
Ik doe dat niet graag.
Ik heb dat nooit graag gedaan.
                                                        Afbeeldingsresultaat voor Ik haat sport
Ik kijk ook niet graag naar sport.
Ik sta te kijken naar mensen die gek zijn van sportmagazine, sportweekend, de bladzijden gewijd aan sport, voetbal op TV, wielerkoers, tennis, basketbal, ijsschaatsen, kunstschaatsen ( alhoewel, dat zou me al iets meer liggen. Vroeger kon je op TV naar Ballroomdansen kijken en dat vond ik dan weer wel leuk) .
't Is allemaal waarschijnlijk heel interessant, maar het doet me niks , zet me niet in beweging, en stoort me meer dan me lief is.

Alles wat ermee te maken heeft ook: verkoop van tickets, dubbel verkoop op de zwarte markt, de sjaaltjes, de klakken en mutsen, de fluitjes, het gejoel in het stadium, de gegrimeerde gezichten met "iedereen zijn wimpel en iedereen zijn vlag" , dat "plotse samenhorigheidsgevoel" van Vlamingen en Walen of Basken en Spanjaarden, of Schotten en Engelsen voor iets kompleet onbelangrijk dat de wereld zeker niet zal veranderen of ten goede komen, de Olympische spelen en gans de heisa en implementatie errond,ganse buurten die worden opgedoekt om een tennisplein neer te zetten waar een enkeling miljoenen verdient in anderhalf uur en de man of vrouw die zijn miezerige woning ondertussen "voor de liefde van de sport , kan je nagaan dat die daar op dat ogenblik geen boodschap aan heeft ! - " kwijt is door gans de brood -en spelenzwendel die voor een peulschil is moeten verhuizen uit zijn vertrouwde plek.
TV stations die met exclusieve contracten gaan lopen en daar o zo blij om zijn om menig man of vrouw aan de buis te kluisteren.
Alle sportschandalen die we horen ,zonde voor de zendtijd ,  want lezen doe ik dat niet, zonde voor de krant , weerhouden er ons niet van te blijven kijken.

Sommige vrienden van mij en van Jan, doen niets liever dan lopen of fietsen , zijn mager als een graat ( inderdaad kan u hier een vleug jaloezie mijnentwege zien doorschemeren) , mankeren altijd iets, ofwel hebben ze een tenniselleboog, of hun schouder doet pijn, of hun enkel is verstuikt, of ze hebben een waterknie, de ligamenten zijn gescheurd, de voet is gebroken, ze hebben het aan hun hart, beklagen zich dat ze verstopte aders hebben "en hoe kan dat nu want ik eet gezond en doe veel sport?", ze hebben cholesterol en " dat zou niet mogen kunnen want ik eet geen gram vet" , ze hebben pijn in hun rug, zijn uitgehongerd of laten zich half verhongeren ( inderdaad een toestand die mij ook volledig onbekend is, ik geef dat toe) , hebben geen tijd voor niets, want ze moeten nog een uur gaan lopen en daarna krijgen ze een beloning, zoals daar zijn een ijsje of een pak frieten ( dat zal dus veel geholpen hebben dat lopen) ....kortom ze hebben altijd wel ergens pijn of last van , maar zij hebben het bij het rechte eind , want ze doen aan sport....
                                                                Afbeeldingsresultaat voor sportongevallen
Ik niet hoor, ik heb ook altijd wel ergens pijn en ik doe niet aan sport.
Hoe kan dat nu?