traduire

zondag 20 juli 2014

Gustje is weeral verjaard

En dat gebeurde voor een tweede maal in zijn leven bij zijn manie in Zuidwest Frankrijk.
Het was of ik het erom gedaan had, want gisteren middag is mijnheer Novarino dan toch komen opdagen om de septische tank te draineren.Dit nadat hij ons beloofd had donderdagavond te komen...quod non.
Gebeld waarbij hij zei dat hij ons net wilde bellen - en een goede intentie is ook veel waard vind ik- om te zeggen dat hij eerder vrijdagmorgen om 9.15 u zou komen...quod non. Waarna hij de telefoon niet meer opnam ( je zou voor minder als je je beloftes niet kan waarmaken) en we hem 's middags te pakken kregen waarbij hij zei dat het voor de avond zou opgelost zijn...zucht, kreun, snik.
Dat is allemaal niet erg en in feite helemaal niet dringend. Het is maar hoe je het bekijkt.
Wat me daarbij ergert is dat men je belooft om 9 uur te komen, dat je bijgevolg niet meer van "je erf" durft, zoals Tessa zou zeggen, dat je niets kan plannen en waarbij je er dan nog zelf moet achter komen dat ze wel op een andere dag, op een ander uur ZEKER zullen komen. En waarmee de ellende herbegint van vooraf aan. Ze komen niet, je kan niet weg, je kan niet plannen, je zet je auto 100 meter verder bergop...allemaal voor niks.
Daarbij komt nog dat ik Gustje beloofd had dat er een grote graafmachine in de tuin zou opduiken en dat we zeker zouden vragen of hij daar dan eens mocht inzitten...
Dat is pas erg, een kindersnoetje die er beteuterd bijloopt omdat die graafmachine er nog altijd niet is en manie had het nochtans beloofd.
Maar zie, hij is gekomen en het was een grote machine zei Gusje die op slag een paar stappen achteruit deinsde.

En na een klein uurtje was alles gerepareerd en mocht Gustje "van die meneer" zoals hij zei, op de stoel van de graafmachine zitten! FEEST !

Als dat geen verjaardagscadeau was.
Later op de avond, nadat we allen een duik in het zwembad namen om de zinderende hitte ( 38 °C) te vergeten, vierden we met ons vijfjes de dubbele verjaardag van vader en zoon.
Aude had vlaggetjes opgehangen en we zongen Happy birthday en "een gelukkige verjaardag" van WIll Tura en nu zijn de twee mannen weeral een jaartje ouder .
Maar ide verjaardagsfeestjes bij de manie , die zijn toch wel heel bijzonder denk ik.