traduire

donderdag 9 mei 2013

alsof we niets te doen hebben...

De tuinwerkzaamheden zijn nog niet achter de rug...voor Jan tenminste.
Nu de pruimenbomen "onder controle " zijn, de bloemen en struiken geplant, in potten gezet, de geraniums in bakken staan, de rieten matten het borduur mooi hebben afgebakend, is Janneman (of 'Jannepan' zoals Aude zegt) begonnen met de moestuin nieuw leven in te blazen.


Af en toe moet hij zijn werk onderbreken door de regen, want hoe je het draait of keert, ook hier in het zuidwesten is het weer geen meevaller de laatste tijd.
Grijs, wisselvallig, buien, buiten warm en binnen koud, doordat de dikke muren nog niet genoeg warmte hebben opgenomen om ze ook weer af te geven. Dus wordt 's avonds de haard aangestoken en dat helpt.

Jan plant tomaten in verschillende variëteiten : de coeur de boeuf is de absolute favoriet. Gisteren waren we op bezoek bij Franse vrienden in Cahors en één van hen had zo'n reuze tomaat van 1,2 kg gekweekt verleden jaar! Kan je nagaan!
Dan de Roma tomaat, de kerstomaatjes, de witte en de zwarte tomaat, op aanraden van Zwany die vindt dat " dat toch een mooie combinatie geeft in de zomer ".

Courgettes. Daar gooien ze hier mee naar je kop.
De buur-boer van de vallei gaat ook courgettes zetten dat ziet er dan zo uit :


Zie je die plastic rijen? Daar dus !

Meloenen staan hier ook geruime tijd onder plastic . Een raar zicht, maar zo is het nu eenmaal.

Pepers, paprika's, uien, aardappelen, pompoen, aubergines, prei...allemaal in onze groentenhof.

Maar neen, wij hebben wij niet veel te doen hier hoor !
Helemaal niet !