traduire

woensdag 10 augustus 2016

Een topper : Animaparc !


Aude Beauté kwam langs voor de maandelijkse verzorging aan huis.
Jawel, schoonheidsspecialisten, haarkappers, kinesisten, die komen hier allemaal aan huis.
Eerst vond ik dat bizar en zelfs onaangenaam,maar nu begin ik daar meer en meer de praktische kant van in te zien.
Bon, daar was ze dus, met massagetafel en al ( neen, ze komt me niet masseren, ik haat massages en kan met moeite verdragen dat iemand aan mijn lijf aan het wriemelen is, ten ware dat ik iets gebroken of verrokken zou hebben, dat is een gans andere zaak) .
Dis moi, Aude, qu'est-ce que tu me conseilles comme animation pour les enfants d'Aude ( de andere Aude dus, ze kennen elkaar al lang trouwens) ?
Animaparc, entre Montauban et Toulouse, pour les enfants entre 2 et 7 ans ! Sans aucun doute, Gust va se régaler !!!

Een pretpark voor kleine kinderen, tussen 2 en 7 jaar oud. Niet te ver van hier.
Ik zocht het op via internet (http://www.animaparc.fr/) en wou Gust en C° verrassen met de uitstap.
Ik wist zelfs niet dat zoiets bestond voor kleintjes...

Ik kon moeilijk wachten om aan Gust te vertellen wat we vrijdag zouden doen....en donderdag namiddag nam ik hem op mijn schoot en toonde de beelden van het park. Er is een bijzonder deel met dinosaurussen, er zijn tractoren om op te zitten, een rupsbaan , een waterbaan, bootjes van indianen  en wigwams, een dierenpark, je kan er eten en drinken maar ook je eigen picknick meebrengen, en tenslotte een waterpretpark voor kleintjes.
Het is gelegen in een bos, wat maakt dat je zelfs in grote hitte steeds in de schaduw vertoeft.
Ogen als schotels had Gust.
Hoe cool is dat? , vroeg ik hem.
Cool ! , knikte hij.

De volgende dag vertrokken we rond 9.30 h om er zeker rond 10.30 h te zijn. De tickets had ik op internet besteld, wat ons lange wachtrijen deed vermijden. Een heel vriendelijke, oudere meneer bekeek onze tickets en vroeg van welk land we kwamen.
Belgique !
Et bien, ma femme vient de Bruxelles !
Hij gaf ons een plannetje, ook twee bakjes met graantjes voor geitjes of lama's, stukjes wortel voor de konijnen, dat er ook twee maal een circusvoorstelling was , dat Gustje op alle toestellen mocht zitten behalve op de piratenschommel....maar dat vond Gust niet zo erg.

En daar gingen we.
Speeltuinen, springkastelen, klimrekken, zandbakken, rupsbanen,,  treintjes, pizza , cola, ijsjes, lavabo's , sanitair, plaatsen waar je de baby kan verschonen...het was er allemaal.

En terwijl de "groten" naar het circus stapten, bleef mama bij Maurice, die zooooooooooo braaf was, dat de mensen hem met "giligili" en " ah qu'il est mignon, adorable, magnifique, sage comme une image, un vrai plaisir !!" kwamen bewonderen...

Moe, heel moe zelfs bezochten we het waterpretpark en dat was zo fijn om de kinderen even te laten afkoelen voor we huiswaarts reden....


Het was een topdag.
Voorwaar ik zeg het u, een coole topper !